Tietoa sivusta

Mitä?

Tässä blogissa seurataan projektia, jonka tarkoituksena on ottaa bussikuva jokaisessa manner-Suomen kunnassa. Tämän tekstin kirjoittamishetkellä manner-Suomessa on 295 kuntaa, joista 106 käyttää itsestään kaupunki-nimitystä. Vaikka itselläni on tällä hetkellä runsaasti kuvia arkistossa useista kunnista, tarkoituksena on olla käyttämättä vanhoja arkistokuvia ja ottaa jokaisessa kunnassa uusi kuva. Blogiteksteissä on tarkoitus myös samalla avata hieman kunkin kunnan joukkoliikennettä.

Kuntajakona käytetään vuoden 2019 kuntajakoa. Vaikka kuntaliitoksia tapahtuisi, tarkoitus on ottaa kuva 295 kunnassa.

Miksi?

No, miksipä ei? Asioiden keräileminen on äärettömän mielenkiintoista ja koukuttavaa, kysykää vaikka postimerkkien keräilijöiltä. Oma kiinnostus ei kuitenkaan kohdistu postimerkkeihin, vaan joukkoliikenteeseen. Olen ylläpitänyt Hetkun kuvia -kuvagalleriaa vuodesta 2009 ja Oso-kalustotietokantaa vuodesta 2011 lähtien, ja autokohtaisen ”keräilyn” vastapainoksi ajattelin lähteä ajattelemaan asioita hieman uudesta perspektiivistä. Kuvagallerian ylläpitäminen ja arkisten tilannekuvien ottaminen on selkeästi jäänyt viime vuosina aika vähälle monestakin syystä, mutta valokuvaaminen kiinnostaa yhä, kun sille vain löytää sopivan ärsykkeen. Samalla saa hyvän tekosyyn kotimaanmatkailuun ja tulee tutustuttua mitä erikoisimpiin kuntiin, joissa ei varmasti muuten tulisi käytyä.

Milloin?

Kirjoitan tätä tekstiä kesäkuun lopussa 2019. Tällä projektilla ei ole mikään suoranainen kiire, ja harrastuksiin on aikaa aina vaihtelevasti. Tässä projektissa tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka. Valmista tulee, kun tulee.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *