Valkeakoski (6/295)

Valkeakoski (6/295)

Valkeakosken kaupungintalo

Pälkäneeltä pyörämatka jatkui sunnuntaina 7.7.2019 monien mäkien jälkeen Valkeakoskelle. Valkeakoski sijaitsee Pirkanmaan eteläosassa, ja kaupungissa on reilut 20 000 asuksata. Kuntaliitoksia ei ole aivan hetkeen tapahtunut: viimeksi Sääksmäki (1973). Valkeakoskihan on tunnettu etenkin paperiteollisuudesta.

Valkeakosken läheinen sijainti Tampereen suhteen (n. 40 km) tuo alueelle houkuttelevia joukkoliikenneyhteyksiä Tampereelle asti. Seutuliikenteen yhteydet muodostuvat pääasiassa paikallisen yrityksen, Valkeakosken Liikenteen, linjoista 51 (moottoritien kautta Tampereelle) ja 53 (Lempäälän kautta Tampereelle). Lisäksi Paunun ja Länsilinjojen Helsinkiin suuntautuvista pikavuoroista merkittävä osa ajaa Valkeakosken kautta.

Muita yhteyksiä on mm. Toijalan (Valkeakosken Liikenne), Kangasalan (Nysse-linja 44) ja Pälkäneen (Miodex) suuntiin – lähinnä koulupäivisin. Valkeakoskella on myös jonkin verran paikallisliikennettä. Varsin usein 20 000 asukkaan rajapyykkiä voikin pitää rajana paikallisliikenteelle. Kesäarkena liikennöintiä vaikuttaisi Valkeakosken Liikenteen verkkosivujen mukaan olevan kolmella eri linjalla.

Paunu matkalla Tampereelta Helsinkiin

Valkeakoskelta löytyi reilunkokoinen linja-autoasema. Jättölaituri ja lähtölaiturit sijaitsivat rakennuksen eri puolilla ja lisäksi alueella oli pysäköintitilaa useammalle bussille.Varsinaisia lähtölaitureita oli kolme, kuten alemmassa kuvassa näkyy.

Samainen Paunu lähtölaiturien puolella. Kuvassa näkyvä kellotorni puretaan lähiaikoina.

Linja-autoaseman rakennus oli jo selvästi vähän rapistuneen oloinen. Ylen uutisen (4.4.2019) mukaan rakennus remontoidaan kesän ja syksyn aikana. Joskin ainakaan vielä ei ollut mitään ulkoisesti havaittavaa tapahtunut, mutta kesäähän on vielä jäljellä.

Valkeakosken Liikenne pysäköintialueella
Hetku

Vastaa