Hollola (10/295)

Hollola (10/295)

Hollolaan vei Paunu elokuun kolmas päivä. Hollolan pysähdyksen jälkeen matka jatkui Lahteen, mutta siitä lisää myöhemmin. Hollolahan on noin 24 000 asukkaan kunta Päijät-Hämeen maakunnassa. Salpakanakan kuntakeskus sijaitsee ainoastaan 9 kilometrin päästä Lahden keskustasta. Pieni parin tuhannen asukkaan Hämeenkoski liitettiin Hollolaan 2016.

Hollola kuuluu Lahden Seudun Liikenteen (LSL) viranomaisalueeseen. Näinpä LSL:n siniset bussit linjoilla 4, 8 ja 11 liikennöivät myös Hollolaan asti useamman . Hollolassa on myös jonkin verran valtatien 12 läpi kulkevia pikavuoroja: kulkeehan Salpakankaan läpi Hämeenlinnan, Riihimäen ja Tampereen suuntaan kulkevat pikavuorot, joita liikennöivät Koiviston Auto, Pekola, Paunu ja OnniBus.com.

Koiviston Auton VDL Citea linjalla 4 Hollolan keskuskadulla

Elokuun alussa elettiin vielä kesäliikenteen aikaa. Tällöin Hollolan paikallisliikenteen vuorot kulkivat kuvassakin näkyvää Keskuskatua pitkin, mutta ovat sittemmin siirtyneet pääasiassa pohjoisemmas Terveystielle. Kuvassa näkyvä VDL Citea on melkoinen LSL-alueen perusbussi ja täten myös hyvin kuvaava auto Hollolan ”tyyppikuvaan”.

Hollolassa ei varsinaista linja-autoasemaa ole: pikavuorot pysähtyvät valtatien 12 varrella ja paikallisliikenteen bussit tasailevat aikaa Terveystiellä.

Koiviston Auton Kabusit edustavat kaluston iäkkäämpää osastoa
Koiviston Auton Kabus OnniBus Flex -linjalla Tampereelta Lahteen ohittamassa Hollolan kuntakeskusta

Tämä kuvakertomus olikin kovin Koiviston Auto -painotteinen, mutta ehkäpä se Lahden seudulla sallittakoon.

Hetku

Vastaa