Ylöjärvi (8/295)

Ylöjärvi (8/295)

Ylöjärven kaupungintalo

Kuntakatsaus jatkuu Ylöjärvellä, jossa vierailin 30. heinäkuuta. Ylöjärvi on yksi Tampereen ympäryskunnista. Ylöjrävellä asuu noin 33 000 asukasta – jotakuinkin saman verran kuin Nokialla. Ajan kuvan mukaisesti myös Ylöjärveen on liittynyt muita kuntia: Viljakkala 2007 ja Kuru 2009. Ylöjärvi kasvaa vahvasti Tampereen seudun mukana, ja jo varsin tuoreesta kaupungintalosta välittyi optimistinen vaikutelma.

Maastossa liikkuessa Tampereen vaihtumista Ylöjärveksi ei oikeastaan edes huomaa – niin vahvasti yhdyskuntarakenne on kasvanut yhteen. Ylöjärvi onkin ollut osa Nysse-aluetta vuodesta 2016, eli bussiliikenteen tarpeet Tampereelle hoituvat pääasiassa viranomaisvetoisesti sinisillä busseilla erilaisilla 80-sarjan numerolinjoilla. Näitä linjoja liikennöi tällä hetkellä Länsilinjat. Linjalla 85 pääsee nopeimmillaan Tampereelle vain reilussa 20 minuutissa. Osa saman linjan vuoroista jatkaa Kuruun ja jopa Virroille saakka.

 

Nysse-linja 80 Ylöjärvellä

Ylöjärven läpi kulkee myös erilaisia kaukoliikenteen vuoroja kantatietä 65 pitkin Ikaalisten suuntaan. Länsilinjat liikennöi valtaosaa myös näistä vuoroista: Tampere-Ikaalinen-välillä on päiväsaikaan tunnin vuoroväli. Lisäksi pari yksittäistä OnniBus.comin Helsinki-Vaasa-vuoroa kulkee Ylöjärven kautta, mutta muutoin kaupungin liikenne on hyvin Länsilinjat-painotteista.

Soppeenmäen ajantasauspysäkki Matkatiellä

Ylöjärvellä ei varsinaista linja-autoasemaa ole. Kaukoliikenteen vuorot pysähtyvät kantatien varressa, kun taas paikallisliikenteen vuorot tasaavat aikaa Soppeenmäellä Matkatiellä. Soppeenmäellä on kolme eri pysäkkiä eri linjoille. Alue on myös halvemmalla B-vyöhykkeellä kuin Ylöjärven varsinainen keskusta-alue, eli reipasjalkainen ostaa halvemman lipun tähän ja vaikka kävelee loppumatkan.

Ylöjärven Soppeenmäen pysäkkialue
Hetku

Vastaa