Lahti (11/295)

Lahti (11/295)

Hollolastahan matka jatkui 3.8.2019 Lahteen. Lahti on 120 000 asukkaan kaupunki, Päijät-Hämeen maakuntakeskus ja Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki. Lahden seudulla on nähty melko vähän kuntaliitoksia viime aikoina, kuitenkin Nastola liitettiin Lahteen 2016, mikä kasvatti Lahden väkilukua noin 15 000 asukkkaalla.

Lahti on LSL-alueen keskuskaupunki. Näinpä Lahden paikallis- ja seutuliikenteen autot ovat sinivalkoisesessa asussa. LSL-liikenteen operaattoreita ovat paikalliset Koiviston Auto ja Lehtimäen Liikenne.

Lisäksi Erilaista kaukoliikennettä Lahdessa myös on melko paljon keskeisen sijainnin myötä: nelostien pikavuoroliikennettä on Helsingistä. Lisäksi osa vuoroista jatkaa Jyväskylän ja Mikkelin suuntiin. Poikittaisliikennettä on muun muassa Hämeenlinnan, Tampereen ja Kotkan suuntiin.

Lahden matkakeskus avattiin tammikuussa 2016.

Nykyään Lahden kaukoliikennevuorot lähtevät matkakeskukselta, joka otettiin käyttöön 2016. Matkakeskus on nykyiseen tapaan huomattavasti vanhaa linja-autoasemaa kompaktimpi. Vanha linja-autoasema oli kieltämättä kaupungin ydinkeskustaa lähempänä, jos kauppatorin alue katsotaan siksi. Toisaalta matkakeskuksella vaihdot juniin toimivat erinomaisesti.

Koiviston Auton Kabusit ovat todellisia Lahden kaukoliikenteen perusbusseja

Lahden kaukoliikenteen merkittävin toimija on ehdottomasti Koiviston Auto. KA:lla on pikavuoroliikennettä vähän jokaiseen suuntaan. Lisäksi muista pikavuoroliikennöitsijöistä voisi mainita OnniBus.comin, Paunun, Savonlinjan ja Pekolan. Alueen vakiovuoroliikennöitsijät ovat aika vähissä, mutta Padasjoen suuntaan pääsee Niemisen Linjojen kyydissä.

Lahden paikallisliikenteen bussit tasaavat aikaa kauppatorilla, jonne tämä Koiviston Auton VDL on juuri saapumassa
OnniBuseja näkee Lahdessa runsaasti. Tässä vähän harvinaisempi Altano.
Hetku

Vastaa